+31 63 983 2150       info@touchcare.nl

Orthomoleculaire therapie

 Orthomoleculaire voeding en suppletie

Onze voeding is samen met de lucht die wij inademen, de brandstof voor ons lichaam. Welke voeding je gebruikt, hoe je adem haalt, de luchtkwaliteit, ze hebben een grote invloed op jouw energieniveau en gezondheid.

Tegenwoordig zijn er veel mensen die wel ergens ‘last’ van hebben. Chronische vermoeidheid, stress, burn-out, slecht slapen, allergieën, hoofdpijn of migraine, maagklachten, buikpijnen, een opgeblazen gevoel, obstipatie ,overgewicht, concentratieproblemen, ADHD, ADD, menstruatieklachten, PMS, moeite om zwanger te worden, overgang en ga zo nog maar even door.

Veelal worden medicijnen gebruikt om pijn te bestrijden, te kunnen slapen, bloeddruk of cholesterol te verlagen. Energydrinks en koffie worden gebruikt om wakker te worden of te blijven. Alcohol vervolgens om te kunnen ontspannen of pijn te bestrijden, te verdoven. Dit alles houdt de klachten in stand of worden op de termijn alleen nog maar erger.

Het goede nieuws is dat je er zelf veel aan kan doen. Orthomoleculair therapie leert jou alles over je lichaam, je brein en wat voeding en gerichte suppletie hierin kan betekenen. Met Orthomoleculaire therapie krijg jij inzicht en advies om je gezondheid zélf te verbeteren. Kortom dé sleutel die toegang geeft tot jouw unieke persoonlijke gezondheid!

Wil jij ervaren hoe de juiste voeding in combinatie met gerichte suppletie het verschil kan maken in hoe jij je voelt en hoe jij functioneert?

Voedingstekorten komen veel voor, producten bevatten steeds minder voedingsstoffen, omdat de grond waarin ze groeien 'arm' is of vervuild. Andere oorzaken zijn bijvoorbeeld toevoegingen die 'onbekend' zijn voor ons lichaam, een verkeerde bereiding, geraffineerde toegevoegde verborgen suikers. Hormonen en antibiotica resten in vlees en vis. Daarnaast wordt door 80% van de mensen onvoldoende groente en fruit gegeten. Het is dus begrijpelijk dat mensen klachten ontwikkelen omdat we niet de juiste of te eenzijdige voeding gebruiken.

Gerichte aanpassingen in de voeding met meer groenten en fruit, eiwitten en gezonde vetten, in combinatie met een beperkte hoeveelheid koolhydraten, noten, zaden en zuivel, levert vaak al een serieuze vermindering van de klachten op!

Een structurele verandering van je voeding op basis van de orthomoleculair therapie, aangevuld met gerichte suppletie heeft alleen kans van slagen indien jij de wil en motivatie hebt hier zelf iets in te willen veranderen. Vermindering van de klachten kan zeer snel merkbaar zijn en soms heb je een langere adem nodig. 

“Laat voedsel uw medicijn zijn, en uw medicijn voedsel.”  (Hippocrates)

 

 

Contact

+31 63 983 2150 RBCZ Logo
FAGT Logo
SVN Logo
info@touchcare.nl
Bohemen 9
3831EP Leusden
Registertherapeut BCZ®
Aangesloten bij:
FAGT
SVN

Vandaag een referentie van:

Janneke Karelse

"Na 2 intensieve therapie jaren ben ik in aanraking gekomen met Shiatsu therapie bij praktijk TouchCare van Barbara. 

Ondanks dat ik aan het begin best een beetje sceptisch was, heb ik mij er vanaf het begin af aan prettig gevoeld. 
Barbara geeft uitleg over wat ze doet en blijft ook controleren of dit naar mijn wensen is. 

Ze is vanaf het begin erg open geweest waardoor ik het gevoel heb om goed mijn verhaal kwijt te kunnen. 
Mijn sceptische houding is inmiddels verdwenen. Die Shiatsu therapie biedt mij enorm veel. Het biedt mij een moment van rust, het maakt mij bewust van mijn lichaam en laat mij voelen wat de Shiatsu hier aan kan bijdragen. Vaak kom ik uitgeput bij Barbara aan, maar verlaat ik haar na een uur met meer energie. 

Het is geen wondermiddel wat meteen alles doet verdwijnen, maar het geeft mij wel energie.

In samenspraak met Barbara hebben we een aantal dingen gekozen waar we ons bij mij op richten. Ik blijf het nog steeds bijzonder vinden hoe het allemaal werkt, maar het werkt voor mij. Ik voel mij energieker, maar ook mentaal sterker.

Barbara staat altijd klaar met haar advies, niet alleen tijdens de behandeling maar ook daarna. Zo heeft ze mij ook tips omtrent voeding gegeven. 

Barbara gaat rustig te werk, er wordt weinig gesproken tijdens de behandeling (wel ervoor en erna) wat mij de gelegenheid geeft om mij goed te ontspannen. 

De behandelkamer is sfeervol ingericht en er zijn weinig afleidende geluiden. Het plannen van nieuwe afspraken verloopt goed en factuur volgt altijd netjes op tijd. 

Kortom; als je op zoek bent naar een zorgvuldige, open, rustige, duidelijke en fijne Shiatsu therapeute dan ben je bij Barbara op het juiste adres.

Weet je nog niet of Shiatsu wat voor jou is dan raad ik je zeker aan om het eens te proberen. Ik ben in ieder geval overtuigd van de werking!"