+31 63 983 2150       info@touchcare.nl

Traditionele Chinese Voedingsleer

Traditionele Chinese Voedingsleer

chinese voedingsleer

Wil je graag je voedingspatroon verbeteren? Of heb je bepaalde klachten? Dan is Chinese voedingsleer misschien iets voor jou!

Ieder mens is uniek, daarom is het niet verwonderlijk dat goede voeding voor jou niet vanzelfsprekend goed is voor iemand anders. Voedingsadvies volgens de Chinese voedingsleer geeft je inzicht in welke voeding goed bij jou past. Waarmee je bijvoorbeeld een energiedip na het eten kan voorkomen, niet steeds die enorme behoefte hebt aan zoetigheid of zo’n opgeblazen gevoel hebt.

Persoonlijk Voedingsadvies

Tegenwoordig zijn ‘Superfoods’ en groene rauwe Smoothies’ heel populair. Maar zijn deze wel de oplossing voor jou? Misschien merk je dat je een nieuw dieet korte tijd goed kan volhouden en je er beter bij voelt, maar na een tijdje word je toch weer moe en krijg je weer de behoefte aan zoetigheid, of word je misschien wel kouwelijk en beland je weer in de vicieuze cirkel waar je nu juist zo graag uit wilde komen. De Chinese voedingsleer is geen dieet, je krijgt geen poedertjes en repen maar echte eerlijke voeding. Je kan eindeloos variëren naar eigen inzicht en krijgt als het ware de juiste bouwstenen en werkwijze aangereikt voor een vitaal en energiek lichaam en een gezonde geest.

Een voedingsadvies gebaseerd op de Chinese voedingsleer, is gebaseerd op jouw specifieke conditie. Voorafgaand aan een advies zal daarom duidelijk in kaart gebracht moeten worden wat jouw klachten zijn en aan de hand daarvan zal je advies krijgen welke voedingsmiddelen je beter kan vermijden en welke je juist wat vaker zou moeten laten terug komen in je voedingspatroon. Je leert hoe je een gezonde, voedzame maaltijd kan samenstellen, welke jouw lichaam ook daadwerkelijk voedt en een langdurig tevreden gevoel geeft. Het is namelijk zo dat de één goed tegen pittig eten kan terwijl dezelfde maaltijd bij de ander de maag van streek maakt.

Binnen de Traditionele Chinese Voedingsleer (TCV) gaat men ervan uit dat niet elke voeding geschikt is voor iedereen. Deze voedingsleer is onderdeel van de Chinese geneeswijze, die voor iedereen op andere wijze wordt toegepast. Chinese voedingsleer kan gebruikt worden om vele problemen aan te pakken zoals spijsverteringsproblemen, prikkelbare darmsyndroom, lage weerstand, slaapstoornissen, over- en ondergewicht, futloosheid, concentratieproblemen, overgevoeligheid voor kou, burn-out, aanhoudende moeheid, allergieën en overgangsklachten. Het voedingsadvies wordt aangeboden als ondersteuning bij de Shiatsu therapie. Natuurlijk kan het ook opzichzelfstaand worden gegeven of preventief toegepast worden.

Je krijgt een voedingsadvies dat gezond en lekker is en past bij jou, waardoor het goed vol te houden is en goed toe te passen is in je dagelijks leven.

Een mogelijke wens voor verbetering van je dagelijks dieet bij:
  • Overgewicht, jojo-effect, als je van crash diëten af wilt en wilt groeien naar een volwaardig en gezond voedingspatroon.
  • Artritis, artrose, reuma.
  • Hoog cholesterol, hart en vaatziekten.
  • Bij overconsumptie van vet, vlees, suiker, zout, alcohol, koffie, tabak, drugs en medicijnen en je dit wilt balanceren naar een harmonisch en gezond dieet.
  • Diabetes, hypoglykemie.
  • Coeliakie, voedsel allergieën, Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
  • Een chronische ziekte, waarbij je je basisconditie, je voedingspatroon en je leefstijl zo goed mogelijk wilt hebben.
  • Of gewoon omdat je het fijn vind om met gezonde voeding bezig te zijn.

Vijf elementen

De basis van de TCM zijn de vijf elementen. Deze hebben alles maken met het creëren van evenwicht. Deze elementen hangen samen met onze organen en kunnen we onderscheiden in: water, vuur, aarde, hout en metaal. Elk element is gekoppeld aan een kleur en er wordt gelet op de smaak en thermische werking van voedingsmiddelen. Een gezonde maaltijd bevat een combinatie van deze aspecten.

Het is belangrijk dat we alert zijn op hoe we ons na een maaltijd voelen. We eten niet wat er in huis is, maar we kiezen producten die goed voor ons zijn en dat verschilt per persoon! Aandacht en evenwicht, dat zijn de sleutelwoorden binnen de Chinese geneeswijze. Het voedingsadvies bestaat uit twee consulten verspreid over twee tot vier weken.

Consult

Voor het eerste consult wordt je gevraagd om een eet verslag van drie dagen in te vullen en mee te nemen naar het eerste consult. Tijdens het eerste consult sta jij centraal. De eerste afspraak wordt na afloop uitgewerkt en de resultaten hiervan worden tijdens het tweede consult besproken.

Contact

+31 63 983 2150 RBCZ Logo
SVN Logo
info@touchcare.nl
Bohemen 9
3831EP Leusden
Registertherapeut BCZ®
Aangesloten bij:
Shiatsu Vereniging Nederland

Vandaag een referentie van:

Conny Wagensveld

"Beste Barbara, bedankt voor jouw bijzonder plezierige en deskundige behandelingen. Ik vind dat je zeer cliënt gericht werkt en de resultaten zijn goed."