+31 63 983 2150       info@touchcare.nl

Shiatsu therapie

Krachtige Shiatsu massage therapie

Shiatsu strekking van het beenShiatsu is een traditionele Japanse massage therapie die bestaat uit het geven van druk met de duimen, handen en ellebogen en er worden veel strekkingen gedaan. Er wordt gewerkt op de rug, benen, voeten, schouders, armen, hoofd, gezicht, borst en buik. Het hele lichaam wordt dus onder handen genomen, teneinde meer evenwicht te brengen in het lichaam. Bij een Shiatsu behandeling wordt er hoofdzakelijk gewerkt op meridianen en organen volgens de principes van de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG).

Shiatsu is een zeer krachtige therapie die, naast acupunctuur, een volwaardige plaats inneemt in diverse Aziatische landen. Shiatsu massage is een effectieve behandeling voor een zeer breed scala aan klachten en maakt net als acupunctuur gebruik van het meridianenstelsel.

Shiatsu therapie kan zowel preventief als therapeutisch toegepast worden.
therapeutische behandelingen worden gegeven bij klachten voortkomend uit, of samenhangend met:

•    spijsvertering, maag, darm, verstopping, diarree, spastische darm, buikpijn, misselijkheid, eetlust, brandend maagzuur
•    ademhaling, longen, hoesten, astma, kortademigheid, hyperventilatie
•    verkoudheid, bijholtes, niezen, bloedneus, verstopte neus
•    gehoor, zicht, oorsuizen, doofheid, wazig zien, droge, geïrriteerde of tranende ogen
•    hoofdpijn, duizeligheid, evenwichtsstoornissen, migraine,
•    spierpijnen, krampen, gewrichtsklachten, stijfheid, artrose, artritis, fybromialgie, RSI, frozen shoulder
•    blessure, verstuiking
•    energie, chronische vermoeidheid, ME, oververmoeidheid, algehele zwakte
•    spanning, stress, overspannen, burn-out, hartkloppingen
•    allergieën, overgevoeligheid, eczeem, droge huid, jeuk, hooikoorts, transpiratie, overmatig zweten, kouwelijkheid, oedeem
•    hormonale klachten, overgang, menstruatie, PMS, onvruchtbaarheid, impotentie, prostaat, postnatale depressie
•    slaapstoornissen, slapeloosheid, dromen, flauwvallen
•    mentale en emotionele problemen zoals rusteloosheid, lusteloosheid, angst en paniek, liefdesverdriet, depressie, ADHD, nervositeit,
•    gewichtsbeheersing, overgewicht, afvallen, dieet, cellulitis
•    “vage”, onverklaarbare en uitbehandelde klachten waar men mee moet “leren leven”

Dat dit een effectieve aanpak is kan ondermeer afgeleid worden uit de lijst van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) waarin 40 aandoeningen zijn opgenomen die goed met acupunctuur kunnen worden behandeld, waaronder lage rugpijn, angst, RSI en hoofdpijn.

Wat gebeurt er bij een behandeling

Tijdens de eerste behandeling worden je gegevens opgenomen en wordt de diagnose en de behandelingswijze bepaald. Je dient bij het eerste bezoek een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. De behandeling duurt ongeveer één uur. Je kunt afspraken via telefoon, WhatsApp, sms of per e-mail maken, en je kunt er van uitgaan dat e-mail dagelijks gelezen wordt.

Allereerst wordt van je klachten en gezondheidssituatie een diagnose gesteld volgens de traditionele Chinese methode (vragen stellen, pols voelen en tong bekijken). Afhankelijk van je gestel en algemene energieniveaus worden diverse technieken gebruikt om jouw energiestroom te verbeteren.

De intensiteit van de behandeling wordt helemaal afgestemd op jouw situatie van dat moment en kan per keer verschillen. Het aantal behandelingen varieert en hangt af van de aard van de klacht (en).

Shiatsu galblaas meridiaan behandelenDe gebruikte technieken zijn o.a. met duimen en handen plaatselijk druk uitoefenen, strekken en rocken (schudden / rollen), alsook moxa behandeling (lokale warmtebehandeling) en cupping. Shiatsu wordt op een zachte mat gegeven vanwege een juiste manier van druk geven.

Soms zijn bewegings- en voedingsadviezen onderdeel van de behandeling. Er wordt géén gebruik gemaakt van naalden.

Kleding wordt doorgaans aangehouden; om te vermijden dat kleding het effect van de behandeling vermindert of verstoort kunt u het beste soepel zittende, dunne kleding dragen en en er wordt op een futon (Japans matras) op de licht verwarmde vloer gewerkt.

Op de dag van de behandeling is het belangrijk om niet te veel en te zwaar te eten en geen alcohol te gebruiken en na de behandeling is het aan te bevelen om het even wat rustig aan te doen. Plan geen aansluitende drukke afspraak of sportactiviteiten.

Vergoeding Zorgverzekeraars

Shiatsu therapie wordt gegeven door een gediplomeerd Shiatsu therapeut. Dit diploma is behaald aan het Instituut voor Shiatsu Massage Therapie Shu Ha Ri. De therapeut heeft ook de opleiding westerse medische kennis afgerond in juni 2012.

Een doorverwijzing van de (huis) arts is niet nodig. Shiatsu therapie wordt doorgaans vergoed door de meeste zorgverzekeraar.
Klik hier voor de actuele lijst van zorgverzekeraars die de consulten vergoeden. Aan deze lijst kan je geen rechten ontlenen! Om een teleurstelling te voorkomen adviseer ik je om voorafgaande aan de behandeling bij jouw eigen zorgverzekeraar navraag te doen naar bijzondere voorwaarden.
Graag wil ik je er wel op wijzen dat het eigen risico wat geldt voor de basisverzekering niet van toepassing is op de aanvullende verzekering, dus voor Shiatsu therapie is geen eigen risico van toepassing.

Beroepsvereniging

De Shiatsu therapeut is aangesloten bij beroepsvereniging CAT, en Shiatsu Vereniging Nederland. De Shiatsu Vereniging Nederland is aangesloten bij het overkoepelend orgaan, de stichting RBCZ (HBO Register voor Complementaire Zorg) Deze organisatie certificeert en registreert therapeuten op HBO-niveau in de complementaire zorg. Informatie over de stichting vind je op de site van RBCZ via www.rbcz.nu.

Contact

+31 63 983 2150 RBCZ Logo
SVN Logo
info@touchcare.nl
Bohemen 9
3831EP Leusden
Registertherapeut BCZ®
Aangesloten bij:
Shiatsu Vereniging Nederland

Vandaag een referentie van:

Dorien

"Ik kwam bij Barbara met huid-, darm- en slaapproblemen en ik voel hoe deze letterlijk onder haar zorgzame handen minder worden. Ik heb het gevoel dat lichaam en geest beter in balans komen. Haar praktische tips over onder andere voeding dragen hier ook aan bij."